Ett Icke viktbaserat Inlägg ;)

Jo jag tänkte skriva ner mina tankar angående Gårdagens Premiär av tvs nya serie Allt Faller.
Sätter mig vid datorn och går in på aftonbladet som jag alltid gör och får upp en Artikel angående Jonas Gardells Skämt om BackaBranden 98.
 
Folk är så upprörda över att han kan skämta om en sådan sak. "Det är ju faktiskt inte roligt"
och kommer sen ner och läser kommentarerna och hoppas på att det finns någon människa där som har ett lite högra IQ. Jo då dem fanns men dem va få.
Orkar inte förklara skämtet men tror det finns att se på Aftonbladet, om inte kan man säkert se hela avsnittet på TV4Play.
 
Från början var det meningen att det skulle vara en Komediserie, och det är även så dem har Marknadsfört det. men i slutändan är dte en serie som får dig att Tänka.
Bara för att Komikerna har samma namn i "verkligheten" som i Serien betyder inte det att dem är helt sig själva.
Dem spelar en extrem version av sig själva, där det e meningen av att det ska Gå år helvete.
 
I Tv-bilagor och på Bla kolla.tv och Tvplaneten.se Så står det i just beskrivingen att det är en Komediserie.
Jag tror inte ens att dem hade behövt skriva det, utan Folk hade ändå tagot för givet att det är en Komediserie, för att det är just komiker som; Johan Rehborg, Jonas Gardell, och Henrik Shyffert som medverkar.
 
Den är svart, den tar upp saker ingen annan vågar göra.
 
Tänk er jälv, ni som FAKTISKT har SETT Avsnittet med Gardell och hans "skämt" om Backabranden, Hur reagerade ni ?
Hur tänkte ni när programmet var slut ? Antagligen som Dem flesta gjorde- Smaklöst, Inte roligt, SÅNT FÅR MAN JU INTE SKÄMTA OM.
 
Men DÄr Kommer vi till själva poängen. DET ÄR INTE MENINGEN ATT DET SKA VARA ROLIGT.

Det ska väcka reaktioner. Få folk o tänka, vad är okej att skämta om?, Finns det Gränser? och vem bestämmer i så fall Gränserna? Vad vi än skämtar om så kommer någon ALLTID ta illa vid sig. Vad du än skämtar om. Ja det Finns säkert till o med Bellman Fanatiker som tycker att bellman historier inte är OK.
 
Dagens Komedi består inte av många delar, 
1; Driv med dig själv
2; driv med en Minioritet; Homosexuella, AnorexiaFalla, Tjockisar, Korta, funktionshindrade
3, Sarkasm
4; Driv med Kändisar.
 
 
Men ja jusste, Kändisar får skylla sig själva, dem har valt att vara offentliga, Tjockisar borde banta. Har du Anorexia.. MEN KÄKA då för fan, Bögar- Det går att bota? Korta- Ta lite växthormoner.
 
Ja det finna alltid ursäkter för vad folk tycker att man får skämta om.
Det är en hårfin gräns. 
 
Jag har aldrig Grinat över att Min kompisar tycker det är jättekul o komma med nya blondinskämt och använda namnet Emelie istället för Det var en gång en Blondin....
Jag har aldrig tagit åt mig när någon på TV Skämtar om Feta, Lata människor..
 
För att jag har lite självdistans.. Jag Fattar skillnaden på när ett skämt är meningen att vara roligt, eller när det är meningen att Såra.
Vill inte skapa någon jätte debatt om detta men blir irriterad på människor som ska ha en åsikt när dem inte ens vet vad det handlar om. Kolla På programmet DÅ kan du säga vad du tycker.
Förstår du ändå inte Sensmoral av avsnittet så kanske du bara rent av är korkad?...
 
Men uttryck dig inte Om du inte vet vad du Pratar Om. Och sluta Tryck ner Jonas Gardell. Han Går lika mycket efter Manus som fan Brad Pitt Gör så Sluta med personangrepp.
 
 

Skåps Äta

Det finns ett uttryck om att skåpsdricka. Alltså att man super helatiden i smyg. man har olika flaskor ståendes varstans så man kan ta en sup när man känner för det, så att ingen ser.
 
Sån har jag varit med Chips och godis och såntdära.
 
Är med veten om mitt utseende och vill inte att folk ska tänka, jag men självklart där kommer tjockisen med chipsen, jag vill heller inte höra kommentarer som ; Ska du verkligen äta den där. Eller; Emelie du kanske ska tänka på vad du stoppar i dej.
 
Ja det borde jag kanske men jag har aldrig riktigt brytt mig.
 
FEL; självklart har jag brytt mej, men har aldrig orkat göta något åt saken. Med Dem närmaste vännerna kan jag vara helt uppriktig och ärlig och säga; Fan känner för o va tjock idag o käka chips.
 
Min pappa är expert på att påpeka vad jag äter. Jag vet att han menar väl men det är sårande ibland.
Så sitter jag hemma en kväll, så sitter jag och bara Längtar tills dem ska gå och lägga sig, så jag kan öppna kakburken i skåpet. eller popcornen, eller ostbågar som pappa har försökt gömma. För att slippa höra tjöt om vad jag borde och inte borde äta.
 
När jag Jobbade innan hade jag alltid med mig massa godis och sånt till jobbet.
Såfort jag kom in så tog jag mina påsar in i sovrummet och glmde bakom sängen tills alla hade gått.
 
Det är bara några exempel på hur mitt smygätande kunde gå till,
Hoppas jag aldrig kommer tillbaka till detta utan att jag kna unna mig sånt även framför andra utan att behöva skämmas för det.

Första veckan har gått

Det har nu gått en vecka sen jag började med Pulver.
Kan ju säga att jag ALDRIG trodde att det skulle gå så bra som det har gjort.
Kämpar med drinkarna och det går bra. Jag äter ju regelbundet (3-4timme beroende på när jag kommer upp)
4-5 shakes om dagen och hinner inte längre känna nån speciellt hunger mellan shakerna.

Suget är nästan också helt borta. Visst Kommer det perioder när man bara tänker GE MIG MAT. Men dem går över lika fort.
Inte som när man fick äta (eller skåpsåt (ska berätta om dte mer i ett annat inlägg)) och man satt o va sugen och detta , om det kunde va ships, ostbågar eller kakor elr dyl som aldrig försvann ur tankarna fören man faktiskt fick ätit det.

Vet man att man har något i skåpet och blir sugen på det så försvann aldrig suget efter det. inte förens du fick det, och när jag väl fick äta det så fick jag en känsla av Antiklimax. Här har man byggt upp en bild i huvudet hur jag inte kan sova om jag inte får detta, så är det aldrig så gott som man förstälde sig att det skulle vara.

Dte har iaf gått en vecka Och vågen visar -4,3kg
Visst kanske kan låta lite för att bara ha gått på pulver i en vecka, Men ska då påpeka att jag knappt rört mig förutom vanligt vardagsmotion och även ätit vid disssa måltider.
Märkte att Proteindrinken va ganska ostiimulerande så därtill åt jag en sallad på tomat och gurka (oftast det vi hade hemma)
Så det känns jävligt bra.

Förra hösten när jag började träna och äta nyttigt gjorde jag det mest av att jag fick en panik känsla, en dag stälde jag mig på vågen och den visar 97,8kg. Dett är vad jag tyckte va för nära 3 siffrigt. En så kort o liten person som jag e kan inte väga över hundra. Började träna och äta nyttigt och gick på 6v ner ca11kg.

Men efter 6v så tappade jag igen motivationen och jag la ner allting. Dte va för jobbigt jag fick sug tillbaka på allt, Hade nog egentligen inte haft någon motivation från början, utan bara fått panik, och när jag va tillräckligt ifrån 100 så gav jag upp.


Under det året som jag la ner träningen gick jag upp nästan allt igen. I Augusti iår visade vågen på 93. Hade inte någon direkt Motivation då heller. Utan hade ett allvarligt snack med två vänner och kände mig mer eller mindre tvingad att börja träna och äta.


Denna gången har jag gjort det för att JAG vill. Inte för att någon har sagt till mig att jag borde, för dte e bra för mig.

Får hela tiden höra hur duktig jag e med mina shakes och alla säger att dme själva aldrig hade pallat. Och det höjjer självförtroendet ytterligare.
Idagsläget står vågen på 86,4 och detta är bara början.
Jusst nu känns det som om jag kan gå på pulver hur länge som helst.. O jag trodde jag skulle palla 3 dagar. Kan inte annat än att säga att jag faktiskt är stolt över mig själv.

hade tänkt lägga upp kroppsbilder varje vecka, Men har blivit för lite förändring för att det ska synas något på bild, Den jag vågarn står på 80 lägger jag upp en bilde.. Vem vet det kanske är snart.

Har även börjat gå lite på bandet, och då tänker folk, MEN GÅ UTE IST.
MEN JAG VILL INTE. Jag får mer motivation av att gå på vanden en ute. Det är mer bekvämt med inomhus än ute i vårat jäkla pissväder sverige.


Detta Blev snarare en novell en ett inlägg och kag tvivlar på att folk faktiskt har läst klart ända hit ner.
Men om du har gjort det så vill jag egentligen tacka för att du vill ta del av min resa och kanske till och med stötta.

Kram - E


Lite Bilder från i höstas

Enklare o Lättare

Betyder ju samma sak :P

Men jag känner verkligen att för varje dag, nästan varje timme så blir det lättare o lättare med den här dieten. Jag är ju inte direkt känd för att ha själv deciplin (stavning??) och trodde egentligen från början att jag skulle ge upp senast dag 3. Men idag är det Dag 6 och det Går skit bra. BLir lättare och lättare.

Igår när jag skulle sova så Kom jag på mig själv med att inte ha känt något Sug alls under hela dagen :D Inte ens på kvällen, då det brukar vara som värst.
Kan bero på att till antingen Lunch eller middags Shaken så tar jag en liten Sallad, På tomat o gurka har det mest blivit. Mest så magen får något att jobba med Men dte mättar också.

Så om detta blir 3 veckor eller mer det får vi se.
Apptiten har ju inte heller vuxit sen jag började så dettta kan nog bli skit bra :D

Sämsta bloggaren i världen

Japp det är jag det :P


Har haft mycket för mig och inte orkat sätta mig vid datorn när jag kommit hem. Det går fortfarande Bra med shaksen är bara väldigt trött jusst nu. Kan dock bero på för lite sömn.

Hungern känner jag inte alls men suget finns kvar. Värst e det på kvällarna när man sitter hemma o ska koppla av. då går tankarna direkt mot Kylskåpet, helt omedvetet. Och jag skakar av mig tankarna med en gång.

men det finns mycket frestelser i detta kylskåp.. Skulle nog kunna äta vad som helst just nu.

Men iGår Lördag till ära så Unna jag mig några Gurkstavar. Typ 12 Kalorier på hundra gram Och jag åt inte mycket. Men Dte Var JÄVLIGT gott kan jag säga :D

Godare shakes

Har kommit på att det är sååååå mycket godare med shaksen om man ställer dem i kylen några timmar innan man ska käka dem.
Blir inte lika "mjöliga" och lite tjockare/krämigare i konsistensen.. Verkligen mycket bättre, Påminner om smoothies gjorda på banan i konsistensen. :D

Hungern minskar

har verkligen känn skillnad på igår och idag. har inte lika starka hungerkänslor som jag hade igår. Igår gick det en timme så började jag bli hungirg igen och fick dämpa hungern med typ en halv miljon glas vatten. Nu så har det gått 2,5 timmar och jag känner bara svaga hungerkänslor. Suget är däremot inte lätt.. Samma sak va det igår när jag skulle sova. hjärnan kom hela tiden tillbaka till en bild av kylskåpet. Det är ju SMOCKFULLT nu efter Jul och nyår. Fortfarande massa gott där i. Skinka, sill, olika röror, För en stund sen fick jag ett grymt sug för fiskbullar i dillsås. Olika maträtter kommer upp i huvudet hela tiden. Och när jag skulle kolla på tv igår kväll så dyker det upp olika maträtter i varje tv reklam och i varje tv program. Det är inte så lätt som man tror och nu fattar jag varför suget kommer upp jämt när man bara sitter hemma o kollar tv. Frestelserna är många och dem finns överallt. bara att öppna brevlådan och kolla så finns där reklam från bl.a Ica, Copp, Hemköp, Willys m,m Man blir totalt hjärntvättad. har aldrig tänkt på detta förens nu. För skillnaden är att innan kunde jag bara gå in i kylen, ta en macka, eller en skål flingor så va det lugnt sen. medans nu så sitter dte i huvudet hela tiden. Man längtar hela tiden tills nästa måltid som om den skulle vara mer tillfredsställande än den tidigare. även när du precis har ätit en måltid / Shake för 5 min sen så längtar du tills nästa. även då du vet att det dröjer ca 3-4 timmar tills nästa. Men jag kämpar och känner att kunde jag mot alla odds somna igår med alla mat på hjärnan så klarar jag mig nog några dagar till. Ska möta jessica och köpa lite soppor o sådär :D

Dag två

Oavsett om jag va trött tidigt igår så kunde jag inte somna. somnade runt två, och vaknade av mig själv nu för en halvtimme sen. Får lite ångest av att vakna såhär sent. Men kom o tänka på det igår när jag skulle Lägga mig. Egentligen så är idag inte dag två. Utan dag tre.!! Det ÄR dag två på min pulver diet, men började vara kolhydrat fri redan i onsdags så egentigen har det ju gått två dagar ?. I onsdags åt jag ju bara två ägg till frukost. Sen en sallad med ägg på e.m och på kvällen en äggröra. så egentigen dag tre idag då. Fast som sagt dag två med pulver så vi räknar så ändå. Men med tanke på vad som skulle hända dag 3-4 så kanske det börjar redan idag. har även funderat på att köpa någon av Nutriletts sopppr för att även få i mig lite varm mat. Och nån sån här Bars för att få något tuggmotstånd i någon måltid!! vet dem har massa i affären nere, så när jag tar min promenix sen så kanske jag går in och kollar. ;)

Dag 1 Är Finito :)

Ja du. hur ska vi beskriva denna dagen. Har faktiskt gått bra får jag ju säga. Jusst nu väldigt trött. Har ju vänt på dygnet nu med arbetslösheten så brukar inte vara trött förrens cid 2-3 tiden. Kanske iofs e något poitivt att man för en gångs skulle lägger sig i tid. Är även fortfarande hungrig. men det står att hungerkänslorna försvinner vid dag 3-4 Om man ska lita på vågen så säger den redan - 1,4kg sen i morse :S Helt sjukt. Är väl all vätska kan jag tro. Läste nånstans att fettförbränningen börjar på riktigt 3-4 Dagen och att Kolhydraterna just nu är på väg ut ur kroppen. Nutriletts hemsida måste jag säga är Grymt bra. Ser verkligen fram emot att min andedräkt kommer lukta lite som aceton vid dag 3-4 va mysigt det kommer att bli att umgås med mig då XD Sockfria Mintpastiller kommer ju bli ett Måste i handväskan. Nån som förresten vet om Man kan käka Läkerol? Älskar ju läkerol ich dem e ju i stor sett kalorifria så jäkla gott. Saknar att ha något att tugga på nu när man BARA dricker sin Föda. Sammanfattningsvis kan vi väl säga att det har gått rätt så bra. Har tagit det lugnt. Känner ett litet snurr i huvudet om jag ställer mig upp för snabbt, men men. Så har vi ju också framställt att det händer väldigt mkt Runt Dag 3 och 4 :D Längtar dit- Förutom det där med andedräkten då. Till sist Vill jag Tacka Madde för dina fina ord, Och Jessica för att du är min stöttepelare i allt detta. Hoppas morgondagen går lika bra som idag :D God natt P.S Ska försöka vara lika aktiv här i framtiden som jag har varit idag. Men det e lättare o sitta vid datorn utan en tallrik i knäet ;)

Hungrig.....

Kan inte påstå att man håller sig särskilt mätt på dessa Pulver shakes. nära en timme sen jag tog senaste drinken och är redan hungrig. Börjar även bli smått uttråkad av att dricka vatten hela dagen. Första dagen har väl annars gått rätt bra. Men Kolla på bilderna nedan vad det e för syner jag får utstå under denna Knepiga Diet.
 
 
 

Big Blond and Beautiful

Det är faktisk så att jag egentligen aldrig har varit onöjd med mitt utseende. Tycker faktiskt helt ärligt att jag är en väldigt söt tjej. Ordet snygg kanske är fel. Men Söt. Har aldrig tyckt att jag är ful. Vilket isig kanske kan vara positivt för min egen del. Har ju dock aldrig varit nöjd med min vikt och med hur min kropp ser ut, men det är en helt annan sak. Visst e det ? Jag tycker om mitt ansikte, Gilar mina ögon och min mun, Uppåtnäsa är väl inte det gulligaste kanske men annars är jag nöjd. Visst kan ansiktet vara smalare med mer markerade Kind-och käk Ben. men ful Nej. Som jag skrivit innan så vill jag vara helt ärligt med mig själv. Sen har man ju vissa farhågor gällande viktminskning också. Tänk om jag blir Storleksblind? Tänk om jag blir FÖR smal, Tänk om inget händer alls. Kommer jag gå ner för att sen gå upp dubbelt. Kommer jag ha massa Löshud efteråt? Massa tankar cirkulerar i huvudet och jag försöker att inte överanalysera. Men det är inte Lätt.

Bilder Från iDag

Egentligen så mår jag dåligt av att kolla på dessa bilder men poängen med att tag i sitt liv är väl att sluta blunda för sanningen?
För att bäst se skillnad behövs kanske bilder. då du själv ser dig varje dag. Så här kommer min största fasa.
Publicera Bilder på mig själv när jag ser ut som detta.. Hoppas ni inte får madrömmar (skämtåsido)
 
 
 
 
 
 

Dag 1 2013-01-03

Första inlägget på den nya bloggen. 
Ja vad ska jag börja då.
Är helt enkelt trött på att alltid känna mig som den snygga tjejens tjocka kompis.
vet att det antagligen inte e så alla tänker, men det e så jag tänker att dem tänker. (makes sense?)
 
Min vikt har alltid varit ett problem för mig, men har egentligen aldrig tagit tag i det på riktigt.
men ska verkligen försöka
 
och för att få igång motivationen till det här har jag bestämt mig för att Kickstarta med en Pulver diet från Nutrilett i kombination med Proteinpulver/proteinmålsersättning, För att fortfarande Kommer att kunna träna lite smått, som man helst inte ska göra när man går på Pulver.
vet att många tycker att det är fusk och en genväg med att gå på Pulver, det är så jag alltid har tänkt.
Men som jag känner just nu så har jag all möjlighet i världen med pulver då Min Aptit är lika med NOLL.
 
Sitter här nu och är inne på Dagen Andra Måltid.
 
Första tog jag vid kl 11 i förmiddags och nu ca 4 timmar senare sitter jag med nästa.
vart Hungrig redan vid 13-tiden men det är bara dricka vatten. Massa, massa vatten.
Drack nog för dock för mycket kaffe i morse för har gått på toa ca 10 ggr idag redan. Då e det bara o fylla på med mer vätska.
 
Ingen träning idag dock. Inte än iaf.
Laddat ner lite Dvder för hemma träning tror det kan funka. Då jag har lite problem med att gå ensam till gymmet. blir liksom inte av.
 
Men nu e jag så Jäkla taggad för detta.. är ju Dock bara första dagen. Peppa, stötta och följ min resa om du vill.
 
 

FrökenGullvert.blogg.se

Nu har jag bestämt mig för att ta tag i mitt liv och börja träna. Detta är snarare en öppen dagbok för alla att läsa och ingen blogg. Uppskattar Pepp och stöd, men onödiga kommentarer kan du behålla för dig själv tack :D

RSS 2.0